skip to Main Content
KROPPSMASSAGE
KOPPNINGSMASSAGE
koppning 1
KOPPNINGSMASSAGE - en kraftfull & effektiv behandling

Koppningsmassage är en djupgående och effektiv massagemetod som har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin. Koppningsmassage främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Genom att stimulera lymfsystemet så ökar transporten av överskottsvätska och slaggprodukter så att dessa effektivt förs ut ur kroppen.

I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom att skapa vakuum och “lyfta” bindväven och musklerna så skapar man utrymme för blodgenomströmningen. Med blodet så får musklerna syre och näring som de behöver för att fungera optimalt och kroppens egen självläkning stmuleras. Med en ökad vätskerörelser så startar även en utrensningsprocess av slaggprodukter.

Vid smärta förekommer alltid syrebrist i vävnader dvs cirkulationsstörningar. Cirkulationsspärrar kan uppstå av många olika orsaker. Vävnader som får dålig genomblödning/syresättning reagerar med smärta, inlagring av slaggprodukter och nedsatt funktion.

Koppningsmassage har blivit populärt bland elitidrottare då den har visat sig vara en snabb och effektiv metod för muskelåterhämtning. Andra användningsområden där koppor har visat sig effektiva är framförallt olika typer av smärtsyndrom, dålig cirkulation, ledsmärta, muskelspänning, stelhet eller om du vill få bukt med celluliter. Vid olika skador ökar tillflödet av blod och lymfa lokalt och påskyndar läkningsprocessen.

Läs mer om lymfsystemet här:
http://www.lymfsystemet.se

2 (1)
Hur fungerar koppning?

Koppningsmassage utförs genom att dra kopparna (glas eller plast) över huden. Koppning utförs antingen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling. Statiskt utfört sitter kopparna kvar på huden i 10-15 minuter, för att lösa upp besvärliga muskelknutor eller för att påverka organens flöde av blod och energi.

Undertrycket som skapas av koppen ökar blodcirkulationen mycket effektivt i både leder, muskler och associerade organ, främjar ämnesomsättningen och ökar energin i kroppen.

ANSIKTSKOPPNING
I ansiktskoppning använder man mindre koppor som dras över huden med ett lätt och behagligt tryck. Behandlingen ökar blodcirkulationen och underlättar lymfdränage. Du blir av med svullnad och får en mer vital hud med hälsosam lyster.

POSITIVA EFFEKTER AV KOPPNING

Det finns många fördelar med koppning, här har vi listat några

 • Stimulerar kroppens egen självläkning
 • Ökar cirkulationen i muskler och underhud
 • Mindre stelhet – med förbättrad cirkulationen i muskler ökas även din rörlighet samt smärtlindringen
 • Djupgående muskelspänningar löses upp på ett behagligt sätt
 • Flödet i lymf- och blodsystem förbättras och det ger ett friskare och aktivare immunförsvar
 • Bindväven mjuknas upp – bindväven omsluter kroppens alla muskler, leder och organ. Enkelt uttryckt kan man säga att den hjälper till att hålla ihop vårt inre och fungerar som en kroppsstrumpa som omsluter bl a musklerna. För att fungera optimalt behöver bindväven vara smidig
 • Renande effekt på kroppen – Genom den kraftigt ökade cirkulationen rensas slaggprodukter och överskottsvätska effektivt ut och ökar fettförbränningen
 • Huden blir len och fräsch
 • Ledbesvär minskas
 • Kraftfull och effektiv behandling
Avstå koppningsmassage om du
 • är gravid
 • har blödarsjukan
 • har allvarliga hudproblem eller hudskador
 • har åderbråck om benen behandlas
 • har hjärtproblem
 • tar blodförtunnande mediciner
 • har känslig hy och lätt får blåmärken
 • är förkylning eller feber
 • om du har haft cancer eller tumör inom de senaste 5 åren
Vad ska du tänka på vid en behandlingen

Du bör dricka mer vatten än vanligt efter massagen för att hjälpa transporten av överskottsvätska och slaggprodukter ut ur kroppen.

Om du önskar koppningsmassage på områden med mycket behåring så raka dessa områden innan behandling så att kopporna kan få fäste.

Du bör helst vila efter en behandling. Det kan vara aktiv vila, exempelvis en promenad eller yoga. Jag rekommenderar inte hård träning samma dag.

BEHANDLINGAR

KOPPNINGSMASSAGE 30 MIN (vid värk & stelhet)

Här utformas behandlingen enligt dina önskemål under 30 min. Under denna behandling hinner man med ett besvärsområde t ex rygg / axlar  eller trötta ömma ben efter ett långt löppass.

Säg till om ni önskar en blandning av koppning & manuell massage. Passar både män & kvinnor (dock inte gravida).

BOKA KOPPNINGSMASSAGE

KÖP PRESENTKORT

 

KOPPNINGSMASSAGE 45 MIN (vid värk & stelhet)

Här utformas behandlingen enligt dina önskemål under 45 min. Under denna behandling hinner man med att behandla fler besvärsområde. Går utmärkt att bara behandla ett område om man så vill.

Säg till om ni önskar en blandning av koppning & manuell massage.

BOKA KOPPNINGSMASSAGE

KÖP PRESENTKORT

 

ANSIKTSKOPPNING 30 MIN

I ansiktskoppning använder man mindre koppor som dras över huden med ett lätt och behagligt tryck. Ansikskoppning är en naturlig, snabb och väldigt behaglig ansiktsmassage som ökar blodcirkulationen, minskar svullnader, avlägsnar slagg och överskottsvätska, stimulerar kollagenproduktionen, ökar cellförnyelsen och rensar ut slaggprodukter.

Behandligen ger fantastiska resultat: mindre glåmighet, minskad svullnad och puffighet och utslätade linjer. Huden vitaliseras och får en fantastisk lyster!

En behandling som passar alla, även bra mot acne och oren hy.

BOKA ANSIKTSKOPPNING

KÖP PRESENTKORT

 

ANSIKTSKOPPNING LYX inkl. lättare ansiktsbehandling 60 min

I ansiktskoppning använder man mindre koppor som dras över huden med ett lätt och behagligt tryck. Ansikskoppning är en naturlig, snabb och väldigt behaglig ansiktsmassage som ökar blodcirkulationen, minskar svullnader, avlägsnar slagg och överskottsvätska, stimulerar kollagenproduktionen, ökar cellförnyelsen och rensar ut slaggprodukter.

Behandligen ger fantastiska resultat: mindre glåmighet, minskad svullnad och puffighet och utslätade linjer. Huden vitaliseras och får en fantastisk lyster!

Behandlingen startar med en lättare ansiktsbehandling inkl. rengöring av dekolletage, hals och ansikte och peeling. Därefter förs små silikonkoppor avsedda för ansiktet långsamt över ansiktet med ett lätt och behagligt tryck, vilket upplevs som väldigt skönt och avslappnande. Vi avslutar behandlingen med en återfuktande ansiktsmask samtidigt som du får skalpmassage och avslutande produkter.

En behandling som passar alla, även bra mot acne och oren hy

Välkommen på en en maximalt avkopplande stund!

BOKA ANSIKTSKOPPNING LYX

KÖP PRESENTKORT

CELLULITBEHANDLING 60 MIN

En kraftfull behandlingen där jag arbetar med silikon- eller glaskoppor, gua sha teknik, torrborstar och djupgående massage från höft ner till knä som stimulerar hud och bindväv!

Behandlingen går ut på att sätta i gång blodcirkulationen, släppa på muskel och bindvävsförtätningar och starta en reningsprocess i kroppen från slagg och toxiner.

BOKA CELLULITBEHANDLING

KÖP PRESENTKORT

 

CELLULITBEHANDLING – BEHANDLINGSSERIE – 6 TILLFÄLLEN X 60 MIN

En behandlingsserie på 6-10 ggr rekommenderas för bästa och mest varaktiga resultat. Bokad behandlingsserie ger reducerat pris

 

Back To Top