skip to Main Content
ANSIKTSMASSAGE
KÄKLEDSBEHANDLING
käkleds-2-insta
Behandling för dig med käkledsproblem, spänningshuvudvärk, migrän eller tinnitus

Vid stress är det vanligt att bita ihop käkarna vilket gör dem spända och t om ömma. Har du ofta spänningshuvudvärk, migrän, tinnitus, biter ihop eller gnisslar tänder och är trött & öm i käken på morgonen? Kanske har du fått en bettskena rekommenderad av tandläkaren?

Då kan det vara värt att prova en käkledsbehandling.

En spänd käke ger ofta symptom som trötthet i käkmusklerna och en molande värk runt tinningen och pannan. Det är även vanligt med huvudvärk och spänningar i nacke och skuldra. Ett annat tecken är om du börjar massera dig själv runt öronen, då är ofta käkleden involverad, och det är alltid bra att påbörja en behandling i tid.

En käkledsbehandling är en effektiv behandling med fokus på käkpartiet inkl. muskler inuti munnen. Dina käkmuskler kommer att masseras, pressurbehandlas och stretchas. I behandlingen ingår även massage av nacke, hals och hårbotten för att släppa på spänningar.

Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. Har man gått med problemen länge kan man behöva gå fler gånger.

Stor effekt redan efter första behandlingen, men för långvarig effekt rekommenderas vanligen 3-6 behandlingar med 1 veckas mellanrum men det ör väldigt individuellt.

Inte den skönaste behandlingen, men garanterat effektiv!

KÄKLEDSBEHANDLING MED MASSAGE, 90 min
Bra som första behandling för dig med käkledsproblem. Behandlingen består av konsultation och djupgående massage där vi använder olika massagetekniker som t ex triggerpunktsbehandling,  massage, behandling inifrån munhålan, gua sha, akupressur, stretch m.m. med fokus på käkpartiet, nacke, skalp

Här finns det tid att gå igenom fler delar av kroppen som kan ha påverkan på dina problem. I denna behandling ingår även massage på t ex bröstmuskler, rygg, axlar.

KÄKLEDSBEHANDLING, 45 min
Bra för dig med käkledsproblem. Har du kraftiga och långvariga problem rekommenderas behandlingen på 90 min som första besök.

Behandlingen består av konsultation och djupgående massage där vi använder olika massagetekniker som t ex triggerpunktsbehandling,  massage, behandling inifrån munhålan, gua sha, akupressur, stretch m.m. med fokus på käkpartiet, nacke, skalp.

BOKA KÄKLEDSBEHANDLING HÄR

käkleds-2-insta
VARFÖR SKA MAN GÖRA EN KÄKLEDSBEHANDLING?

Vanligtvis är personer med käkledsproblematik själva inte medvetna om att det är käkens muskler som är spända. Symptomen kommer istället som spänningar i axlar och nacke för att sedan ge spänningshuvudvärk. Därefter kommer ofta en trötthetskänsla i käkarna, smärta när man äter och tuggar och huvudvärk när man vaknar på morgonen. Alla dessa är symptom på att man pressar eller gnisslar tänderna. Problem med käkledsmuskulaturen påverkar kroppen på fler sätt och kan bland annat ge tinnitusliknande problem, ögonproblem med känslighet för solljus, svårighet att öppna munnen eller att käken “låser sig”.

Allt fler drabbas av problematik i käkleden och under 2017 skrevs enligt Föräkringskassan 55 000 bettskenor ut i Sverige vilket är en ökning med nära 24% sedan 2009. Ökningen är tydlig och finns inom alla åldrar men oroande är att fler ungdomar i gymnasieåldern söker hjälp.

käkleds-2-insta
HUR FUNGERAR KÄKLEDSBEHANDLING?

En käkledsbehandling tar ca 45 min och jag går igenom hela käkmuskulaturen inkl. muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar och du får med dig övningar som du gör till nästa gång.

Back To Top